2024. április 19. - Emma

Bolt és Thompson

A kilencszeres olimpiai bajnok Usain Bolt lett az év férfi, míg honfitársa, a riói játékokon hozzá hasonlóan 100 és 200 méteren is győztes Elaine Thompson az év női atlétája 2016-ban az all-athletics.com számítógépes világranglistája szerint.
2017. január 4. szerda 16:19 - HírExtra
  

A szakági lebontásban a legjobb magyar az olimpiai bronz-, fedettpályás világbajnoki és szabadtéri Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anita volt, aki női súlylökésben a negyedik lett, míg az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs a nyolcadik helyen végzett a férfi 110 m gátasok között.

A férfiak összesített listáján az idén visszavonuló, Rióban a 100 és 200 mellett 4x100-on is győztes Bolt mögött a 400 méteren a játékokon világcsúccsal győztes dél-afrikai Wayde van Niekerk lett a második, a 110 gát olimpiai bajnoka, a jamaicai Omar McLeod pedig a harmadik.

A nőknél Thompsont - mindössze egy ponttal lemaradva - az etióp Almaz Ayana, a 10 000 méteren világrekorddal olimpiai bajnok etióp hosszútávfutó, illetve a bahreini színekben ötkarikás aranyérmet nyert akadályfutó, Ruth Jebet követi.

A all-athletics.com a pontszámítás során a versenyzők tavalyi, egyéni számokban elért eredményeit vette figyelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását