2024. március 28. - Gedeon, Johanna

700 milliót ígérnek Bonyhádnak

Csaknem 700 millió forint állami támogatásból megújul jövőre a bonyhádi sportcsarnok - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a Tolna megyei városban, sajtótájékoztatón.
2016. december 28. szerda 22:13 - HírExtra
 

Potápi Árpád János, aki a bonyhádi térség fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta: a kormány egyik utolsó idei döntésével 674 millió forinttal támogatta a létesítmény teljes felújítását és bővítését.

A 150 néző befogadására alkalmas csarnok 1978-ban épült, ma már a 14 ezer lakosú Bonyhádnak szűkös, és az állaga is romlott. Az önkormányzatnak van építési engedélye a felújításhoz, amely 2017 tavaszán kezdődhet el, és az év végére fejeződhet be - tette hozzá.

A politikus megjegyezte: a város lakói mellett a bonyhádi járásban élőket is szolgálja az alapjaiban megújuló szabadidős létesítmény, amelynek a sport mellett a civil életben is jelentős szerepe lesz.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta, a város számára kedvező megoldás született, hiszen a korábbi, társasági adóra építő konstrukcióval szemben az önkormányzat saját erő nélkül, önállóan valósíthatja meg a beruházást.

A tervek szerint a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok 900 négyzetméteres földszinti része 1200 négyzetméterre, 150 négyzetméteres emeleti része 600 négyzetméterre bővül. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épül, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítenek, valamint megteremtik az akadálymentes közlekedés feltételeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását