2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Donald Trump ismét bizonyította, hogy alkalmatlan a feladatra. A napokban a technológiai fejlesztések úttörőinek számító cégek küldöttei előtt égette le magát többek közt azzal, hogy a gyerekeit is elvitte a megbeszélésre.
2016. december 16. péntek 06:19 - HírExtra
 
Donald Trump szerdán találkozott a világ vezető technológiai óriáscégeinek vezetőivel. A megbeszélésen részt vett az Apple vezére Tim Cook, a Microsoft vezetője Saty Nadella, az Alphabettől Larry Page, az Amazon elnöke Jezz Bezos, a Facebook elnökhelyettese Sheryl Sandberg és a Tesla Motors (és a Space X) vezető zsenije Elon Musk. ... és Donald Trump gyermekei.

(A Twitter vezér Jack dorsey nem is kapott meghívót, talán mert korábban nem volt hajlandó egy emoticont létrehozni a „Kampós Hillary” hashtag mellé.)

A találkozó után igen vegyes, többnyire elképedt nyilatkozatok láttak napvilágot a leendő amerikai elnök viselkedéséről illetve agyi képességeiről. Leginkább azért támadták, mert Trump a gyermekeit is magával vitte.



Többen vádolták nepotizmussal (érdemes megjegyezni a szót, hiszen Magyarországon régi divat: a hatalmi pozíciók (és a vele járó előnyök: vagyon, befolyás stb.) olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben.), ami egy milliárdos vagyonnal rendelkező ember esetében, aki nemsokára a világ vezető hatalmának első embere lesz, finoman szólva is igen kellemetlen.

Volt aki egyszerűan azt mondta: ilyet csak diktátorok tesznek.

Elon Musk Trump megválasztásáról korábban úgy nyilatkozott, hogy az volt az utolsó demokratikus dolog az Egyesült Államokban. Később pedig azt mondta, egy kicsit erősebben érzi azt, hogy nem Trump a "megfelelő ember" az USA elnöki székében. Igaz, mindezek ellenére benne lesz Trump tanácsadói csapatában.


Álljanak itt a legfontosabb ügyek, amikben Trump már károkat okozott

- Utcai tüntetésekre-összecsapásokra került sor a bevándorlóellenes kijelentései miatt országszerte: bejelentette a mexikói-amerikai határra történő falnak a felhúzását. (Ami divat, az divat - A "Kandalló a Mögöttünk" videóblogunk második részében erre is kitérünk.)

- Meggondolatlan kijelentésével gyakorlatilag átengedte az ázsiai piacot a "csendben támadó" Kínának.

- Mivel nem hisz a globális felmelegedés tényében, előre bejelentette: megvonja a NASA e kérdéskörben való vizsgálódásának anyagi támogatását.

- Twitter-posztjai olyan mértékben uszítóak és üzleti értelemben is kártékonyak, hogy tömegek követelik a közösségi oldalról történő kitiltását.

- Felmerült annak a lehetősége, hogy orosz hackerek állnak a megválasztása mögött.

- A filmtörténelem egyik leggonoszabb és legostobább karakterét, Biff Tannent, róla mintázta a Vissza a Jövőbe trilógia alkotója, Robert Zemeckis.
 
Forrás: The Independent / HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását