2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Pesti poén: felháborodott, mert keserű a sör

Vannak még igazi Pesti Viccek, amik tényleg a magyar főváros sokat megélt utcáin, terein, kocsmáiban születnek.
2016. december 9. péntek 18:05 - HírExtra

Manapság igen nagy divatjukat élik a kraftsörök, vagy ahogy sokan hívják, kézműves esetleg házi sörök. Ez teljesen jogos, hiszen a magyarországi sörkínálat igen gyatra, a kommersz nagy gyári sörök nagyjából a láger-pils vonalon mozognak aztán annyi.

A kraftsörök egészen mások: a csokistól, a csillisen keresztül a gyömbér vagy barackízre emlékeztetőig, a szűretlen búzától az IPA-n keresztül a stoutig... Persze az ízek felismeréséhez tapasztalat és érzékenység kell.



Szerencsére egyre több italmérő egység kínálja ezeket a finomságokat az igényes italokra szomjazóknak... Ahogy a Krak’n Town is a József körúton (amiről itt írtunk).

No, ide tért be egy kedves sörre vágyó egyén, aki szerette volna (talán Kanizsaival esetleg az igényesebb Kőbányaival) oltani szomját rekedtre dolgoztatott gégéjén végig gurítva a megszokott italt. Ám csalódnia kellett. A kocsmában csak igényes és igen különleges sörvarázslatokat kapott, ami enyhén meglepte a kevés jóhoz szokott ám igen fejlett kritikai érzékkel rendelkező magyar állampolgárt.

Így a következőt volt képes mondani a pultos hölgynek: "Kérném a panaszkönyvet, mert a kolléganő nem tájékoztatott, hogy a sör keserű. Én már ittam édes barnasört és az hittem ez is az. Ki kellene írni az ajtóra nagy betűkkel, hogy CSAK keserű sört árultok".

Nem kis humorérzékről téve tanúbizonyságot a Krak’n Town másnapra kihelyezett egy táblát az ajtóra a következő felirattal:



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását