2024. március 29. - Auguszta

A Párbeszéd újra lép a PISA-eredmények miatt

A friss PISA-adatok szerint tovább csökkent a magyar diákok természettudományos és szövegértési teljesítménye. Ráadásul tovább nőttek az egyenlőtlenségek, vagyis minél szegényebb családból származik egy gyermek, annál kisebb az esélye, hogy később kitörhessen a nyomorból.
2016. december 7. szerda 12:49 - HírExtra
 

 A Tanítanék mozgalommal azonosulva a Párbeszéd harcba kezd a tudástársadalomért, gyerekeinkért! 

A frissen nyilvánosságra hozott PISA-adatok  Erőss Gábor szerint bizonyítják, hogy az oktatás helyzete válságossá vált, a tanulók az iskolában szerzett ismereteiket nem tudják kamatoztatni az élet különböző területein. A Fidesz-kormány, az Iparkamara és a KLIK gyermekeink jövőjét veszi el - írja közleményében Párbeszéd politikusa.

Ezért a Párbeszéd követeli a tanszabadság helyreállítását, a készségeket fejlesztő és gyermekközpontú pedagógia elterjesztését, a szülők bevonását, a tankötelezettség visszaemelését 18 évre és a gyerekek továbbtanulásának támogatását: a gimnáziumok megnyitását, a tandíj eltörlését.

A Párbeszéd korábban benyújtotta az Országgyűlésnek ezt célzó javaslatát, amit akkor a kormánypárti képviselők lesöpörtek. A kedden megjelent borzalmas eredmények nyomán a párt ismét benyújta a javaslatot, mert úgy látják, tenni kell az ország leszakadása, a társadalom kettészakadása ellen.

"Nem várunk 2018-ig: a Tanítanék mozgalom céljaival azonosulva küzdünk gyermekeink megmentéséért: faluról falura, városról városra, kerületről kerületre - írják."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását