2024. március 29. - Auguszta

Ma Madrid, Lyon, Leverkusen

Továbbra is veretlen a 2016/17-es szezonban az összes sorozatot figyelembe véve a Real Madrid, amely továbbra is hat ponttal vezeti hazája bajnokságát, miután a meccs hajrájában Sergio Ramos fejesgóljával döntetlenre mentette az el clásicót a Nou Campban múlt szombaton.
2016. december 7. szerda 09:14 - Glaub Krisztián
 Real Madrid 1.95 döntetlen 3.80 Borussia Dortmund 3.90

Címvédő létére azonban nem dőlhet hátra a Bajnokok Ligájában, miután pillanatnyilag csak a második helyen áll a csoportjában, kettő egységre a most vendégségbe érkező németek mögött. Ugyanakkor, ha megnézzük a többi csoport alakulását adódik a kérdés, egyáltalán megéri megnyerniük a „királyiaknak” a csoportjukat, hiszen ha maradnak a második pozícióban elkerülik a már most biztos csoportmásodikként végző Bayern München, Porto, Manchester City hármast, a csoportját meg biztosan nyerő Barcával és Atléticoval pedig a szabályok értelmében nem játszhat az elődöntőben. Persze egy Real Madrid szintű klubnak otthon kötelező a győzelem, nemcsak a presztízs miatt, de az sem mindegy, hogy csoportgyőztesként hazai pályán játszhatná a nyolcaddöntő visszavágóját.

A vendégségben érkező dortmundiakról elmondható, hogy idén is kiegyenlített teljesítményt nyújtanak, bár tény, hogy becsúszott egy váratlan vereség a Frankfurttól (1-2) de ezt leszámítva három meccset is nyertek a Bundesligában, ráadásul az előző körben a BL történelmének leggólzáporosabb meccsén verték meg a lengyel Legia Varsót (8-4). Most egy Bernabéuban elért döntetlennel biztosítani tudnák a németek a csoport első helyét és amennyiben ez sikerülne – annyi biztos, hogy ezzel a közvetlen folytatásban ők a Bayernt és a Leverkusent kerülnék el.



A sárga-feketék esélyeit növelheti az a tény is, hogy támadószekciójuk minden tagja – Reus, Aubameyang, és Dembele is káprázatos formában teljesít az elmúlt időben, míg a Realból Bale, Kroos és Morata révén továbbra is meghatározó labdarúgók hiányoznak.

Unibet Tipp: Pontos eredmény 1-1 @ 7.50

Lyon 2.40 döntetlen 3.50 Sevilla 2.90


A legutolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni az Olympique Lyon, amely a Sevillát fogadja és amennyiben nem tudja megkaparintani a három pontot úgy biztossá válik, hogy tavasszal csak az Európa-ligában folytathatják Lacazette-ék. Ez viszont nem tűnik könnyűnek, ugyanis a franciák eddig csak a csoportból teljesen kilógó horvát Dinamo Zágrábot tudták oda-vissza legyőzni (3-0, 1-0) ellenben nem bírtak a Juventussal – egy-egy döntetlen illetve vereség a mérleg– és a rövidebbet húzták Andalúziában is (0-1).

Amiben a franciák bízhatnak az elsősorban a védelmük, mivel négy meccsen mindössze három gólt kaptak – igaz, az tökéletesen elég volt két vereséghez és egy döntetlenhez – amivel viszont bajban vannak az a góllövés, mivel öt szerzett találatukból négyet is a Dinamónak lőttek, igaz az ötödik viszont pontot érő találat volt Torinóban.

A Sevilla annyiban van kényelmesebb helyzetben, hogy neki a vereségen kívül bármilyen eredmény „belefér” a szerda esti meccsbe, ugyanakkor a közvetlen előzmények nem éppen kedvezőek, miután Sampaoli tanítványai igen fájdalmas pofont kaptak hétvégén a „kis-andalúz” rangadón az addig még nyeretlen Granadától (1-2), ami aligha tett jó az együttes önbizalmának, ráadásul az andalúzok legendásan híresek arról, hogy nem szeretnek idegenben játszani amire példa, hogy a tavalyi szezonban az egész bajnokságban egy meccset se sikerült megnyerniük vendégségben!

Ennek ellenére komoly pánikra nincs ok a piros-fehérek szimpatizánsainak, hiszen a gárda az új mesterrel már bebizonyította, ha idegenben ugyan nem is képes győzni, de immár legyőzni se lehet fontos meccseken könnyen, amit bizonyít, hogy olyan meccseken szerzett pontot vendégként, mint a közvetlen riválisnak számító Villarreal elleni bajnoki rangadó (0-0) illetve az eddigi legerősebb BL ellenfél, a Juventus otthonában vívott ütközet (0-0).

UnibetTipp: gólok száma 2.5 alatt @ 2.06

Bayer Leverkusen 1.80 döntetlen 3.90 Monaco 4.55


Nincs különösebben jó passzban a Leverkusen, amely immár három mérkőzés óta nyeretlen a Bundesligában, viszont a BL sorozatban már biztos továbbjutó – és csoportmásodik mégpedig veretlenül, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy öt meccsből négyszer is döntetlent játszottak Tahék, amelyhez egy győzelmet hozzá tudtak tenni a Tottenham ellen és ezzel kvázi búcsúztatták is az angolokat.

Az együttes védekezése a BL-ben kielégítő, - öt meccsen négy kapott gól – viszont az öt rúgott gól ugyanennyi mérkőzésen kevésnek tűnik. Apró érdekesség, hogy a Bundesligában fordított folyamat figyelhető meg a „gyógyszergyáriak” esetében: sok gólt szereznek, de sokat is kapnak cserébe.



Igencsak gólerős hazája bajnokságában a Monaco is, mégpedig annyira, hogy a piros-fehérek szerezték eddig a legtöbb gólt a Ligue 1-ben, (49-et egész pontosan) ráadásul mostanság igencsak kitömve az ellenfeleket, hiszen a Bastiát 5-0-al, az Olympique Marseille-t 4-0-al, a Nancyt 6-0-al ütötték ki Falcaóék. Apropó Falcao. A kolumbiai legszebb napjait idézve futballozik mostanság, miután a hazai bajnokságban az öt legutóbbi meccsen öt gólt szerzett, a BL-ben pedig háromszor volt eredményes.

A hercegségbeliek a németekhez hasonlóan még veretlenek a Bajnokok Ligájában, eddig három győzelemmel és két döntetlennel, így számukra a szerda összecsapás legnagyobb tétje az lehet, hogy ezt a veretlen mérleget Németországban is megtartsák, ugyanakkor nem kizárt, hogy Leonardo Jardim vezetőedző lehetőséget majd biztosít majd a peremembereknek, illetve az eddig kevesebbet játszóknak, hogy megszokják az elitsorozat légkörét.

Unibet Tipp: Döntetlen, mindkét csapat gólt szerez @ 5.00
Forrás: fogadás.unibet.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását