2024. április 20. - Tivadar

Lesz David Bowie-szobor Angliában

Közadakozásból sikerült összegyűjteni a százezer fontot (37 millió forintot), amelyből szobrot állítanak David Bowie emlékére a buckinghamshire-i Aylesburyben.
2016. december 6. kedd 16:22 - HírExtra


A BBC News keddi beszámolója szerint 19 órával a kitűzött határidő előtt 650 ember adománya révén több mint százezer font gyűlt össze a közösségi finanszírozó kampányban. Akadt, aki tíz fonttal (3700 forinttal), de olyan is, aki hatezer fonttal (2,2 millió forinttal) járult hozzá a bronzszobor felállításához.

A szobrot azért helyezik el Aylesburyben, mert Bowie a hetvenes évek elején a The Rise and Fall of Ziggy Stardust, valamint a Spiders from Mars című lemezeinek számait ott adta elő először.

David Stopps, a gyűjtés szervezője elmondta, hogy nagyon izgatott az eredmény miatt, és minden adományozónak nagyon hálásak. Az adományok 30 százaléka az Egyesült Királyságon kívülről érkezett.

Nagy nevek, nagy pénzek

Adele lemezcége és Howard Jones, a nyolcvanas években befutott zenész is hat-hatezer fonttal járult hozzá a szobor felállításához. A Bowie előadásait szervező ügynök, John Giddings pedig ötezer fontot (1,8 millió forintot) adott a nemes célra.

A szobrot a Market Square árkádjai alatt helyezik majd el a városban. Az alkotást Andrew Sinclair szobrászművész készíti, aki időnként a királynőtől is kap megbízást.

A szobor fölött elhelyezett hangszórókból a tervek szerint minden órában felcsendül majd egy Bowie-szám.

A szervezők szerint még 50 ezer fontot kell előteremteni a projekt megvalósításához, de mint mondták, ez már könnyű menet lesz a támogatások és közvetlen adományok révén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását