2024. április 19. - Emma

Szandi főzött

November közepe az ízekről és az élményekről szólt az Invitel öt szerencsés nyertese számára, hiszen kísérőikkel élményfőzésen vehettek részt a budapesti Chefparade Főzőiskolában.
2016. november 28. hétfő 15:04 - HírExtra
 Az esemény háziasszonya Szandi volt, aki maga is gyakorlott háziasszony, így otthonosan mozgott a konyhában. A csapat munkáját egy profi séf, Hende Szabolcs irányította. Három fogás készült el az este alatt, remek hangulatban.

Az Invitel őszi, ’Nyerj recepttel’ játékának nyertesei egy-egy saját recept beküldésével vettek részt a megmérettetésben és csupán a szerencsén múlott, hogy éppen ők vehettek részt a Szandival közös élményfőzésen. A társas összejövetelen jól felszerelt környezetben, a Chefparade Főzőiskolában egy profi szakács, Hende Szabolcs irányításával készíthettek el egy háromfogásos, karácsonyi hangulatú menüt kétfős csapatokba rendeződve. Ezen a pénteken senki sem maradt éhes, hiszen rozmaringos alma-zellerkrém leves, zöldfűszeres bélszínszeletek, tormamártás, grillezett téli zöldségek és karamellás diótorta is került az asztalra vaníliás sodóval.

Elárulta a praktikákat

A séf mindenkinek adott feladatot és elárulta a praktikákat, például mitől lesz igazán különleges a leves, sőt azt is megmutatta, hogyan kell bánni a bélszínnel, hogy tökéletes szeleteket kapjunk. Az estét az énekesnő Szandi és az Invitel marketingigazgatója, Iski István személye is színesítette, akik a csapatokkal együtt készítették el a vacsorát, amit közösen, kötetlen beszélgetés közben fogyaszthattak el a nyertesek, Dudásné Szűcs Adrienn Diána Dunakesziről, Blaskó Tibor Vácról, Nagy Éva Szentendréről, Szedleczky Rudolfné Budapestről és Zsolnai Gyöngyi Veresegyházról.

A nyertesek kezdeti izgalma hamar elmúlt, a főzéssel kapcsolatos kisebb-nagyobb teendők és feladatok mindenki figyelmét lekötötték, a konyhát pedig hamar isteni illatok és jóízű kacajok töltötték meg. A játék nyerteseinek többsége minden nap főz, a családi kedvencek mindenhol ugyanazok: a húsleves, a csirkepörkölt és a rántott hús a sztár.

Mindennap

„Ha tehetem, minden nap főzök. A vacsorák nagyon fontosak számunkra, mert ilyenkor összegyűlik az asztal köré a család, és megbeszéljük, kivel mi történt aznap. A hétköznapok rohanással telnek, ilyenkor a gyorsan elkészíthető fogásokat részesítem előnyben. A hétvégéken már több idő jut a főzésre, és a kicsit körülményesebben előállítható ételekre. A gyerekeink nagyon válogatósak, nehéz a kedvükben járni, de a férjem titkos recept szerint készített sajtos tésztáját mindhárman imádják” – mesélte mosolyogva Szandi, miközben a karamellás diótorta töltelékjét kavargatta.



Az est folyamán – talán a főzés iránti közös szenvedélynek is köszönhetően – a telefonok fotói közül hamar előkerültek a résztvevők jól sikerült tortáiról, süteményeiről és egyéb ínycsiklandozó fogásairól készített képek is. Szerencsére az otthon maradt családtagoknak is jutott kóstoló mindenből. Az este jó hangulatban telt, és mindenki kellemes élményeket vitt magával útravalóul.
Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását