2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Terjed a madárinfluenza

Tovább terjed a madárinfluenza-járvány Németországban, csütörtökön a legtöbb baromfit tenyésztő tartományban, Alsó-Szászországban kellett leölni egy gazdaság teljes állományát.
2016. november 25. péntek 07:38 - HírExtra


A Barßel nevű településen működő pulykahizlaló telepen 16 ezer szárnyast vágtak le a H5N8-as típusú madárinfluenza megjelenése miatt, és két szomszédos gazdaságban elrendelték ugyancsak a teljes állomány, 92 ezer baromfi leölését.

A barßeli az első alsó-szászországi gazdaság, ahol megjelent a vírus. A tartomány az ágazat első számú németországi központja, csak a vírus megjelenésének körzetében több mint 13 millió szárnyast tartanak.

A megbetegedést Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Szász-Anhalt után már a negyedik tartományban észlelték háztáji baromfiban, és a 16 tartomány közül 12-ben találtak madárinfluenzában elpusztult vadmadarakat.

Több tartományban bevezettek megelőző intézkedéseket, főleg vadmadarak pihenőhelye, folyók, tavak térségében, és a szövetségi mezőgazdasági minisztérium mérlegeli, hogy az egész országban elrendeljék a baromfi zártan tartását.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a H5N8-as típusú madárinfluenza mintegy két hónapja bukkant fel. A fertőzésveszély 2017 tavaszáig fennáll az Európai Unió területén. Ez a negyedik bizonyított, kontinenseket átszelő fertőzési hullám 2005 óta.
A H5N8 vírustörzs a baromfiállományokra veszélyes, emberi megbetegedést nem okozott. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását