2024. április 20. - Tivadar

Terror: Brüsszel felébredt

A márciusi brüsszeli terrortámadások idején mutatkozott hiányosságokból okulva továbbfejlesztik a sürgősségi segélyhívó és biztonsági szolgáltatások kommunikációs hálózatát Belgiumban, és erre a célra az illetékes hatóságok 117 millió eurós (mintegy 36,3 milliárd forint) támogatást irányoztak elő a következő évekre - írta a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.
2016. november 24. csütörtök 14:10 - HírExtra
 

Jan Jambon belügyminiszter megerősítette, hogy a támogatásból a 2020-ig tartó időszak alatt stratégiailag fontos intézmények adatvételi és -továbbítási kapacitását javítják majd, mint például a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, amelynek telefonos és kommunikációs hálózatában jelentős hibák léptek fel a március 22-i terrortámadást követően.

A napilap úgy tudja, hogy a biztonsági szakemberek olyan telefonokat és SIM-kártyákat is kapnak, amelyek a mobilhálózatok túlterheltsége esetén is zavartalanul működnek.

Fejlesztik

A La Libre Belgique arról is tájékoztatott, hogy Belgium francia ajkúak lakta tartományában, Vallóniában 250 millió eurós (mintegy 77,5 milliárd forint) fejlesztési támogatást kap két nemzetközi repülőtér.

A 2023-ig tartó munkálatok alatt egyrészt a budapesti járatokat is fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőterének kifutópályáját hosszabbítják meg. A 3200 méteres kifutópálya alkalmas lesz tengerentúlról érkező repülőgépek fogadására is.

A kelet-belgiumi Liege nemzetközi repülőtere, Bierset a most bejelentett 20 milliós fejlesztésnek köszönhetően megtarthatja pozícióját a légi áruszállításban - tájékoztatott a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását