2024. március 29. - Auguszta

Hopp! Diana hercegnő ruhái a Kensington-palotában

Diana hercegnő legemlékezetesebb ruhakölteményeit felvonultató kiállítás nyílik februárban a londoni Kensington-palotában a walesi hercegnő halálának 20. évfordulójára emlékezve.
2016. november 15. kedd 22:16 - HírExtra
  

A Diana: Her Fashion Story című tárlaton a néhai hercegnő múzeumokban és magángyűjteményekben őrzött legendás toalettjei kapnak helyet - írta a The Daily Telegraph.

A kiállításra összeválogatott 26 ruha között szerepel az az éjkék bársony esélyi, amelyet Diana 1985-ben viselt egy fehér házi hivatalos vacsorán, amelyen John Travoltával is táncolt.

A Victor Edelstein által tervezett estélyi egyike volt azon tíz ruhának, amelyet maga a hercegnő adott el egy New York-i jótékonysági árverésen mindössze két hónappal az 1997-ben bekövetkezett tragikus halála előtt.

A ruhát akkor egy amerikai üzletember vásárolta meg 100 ezer fontért, majd az estélyi ismét brit kézbe került egy 2013-as aukción, amelyen 240 ezer fontot fizettek érte.

Emanuel-blúz


Diana legemlékezetesebb viseletei közé tartozik az a sápadt rózsaszín Emanuel-blúz, amelyben a hivatalos eljegyzési portréján látható, valamint számos Catherine Walker-kosztüm, amely a walesi hercegnő "munkahelyi gardróbjába" tartozott az 1990-es években.

Egy kék-fekete színű, kockás Emanuel-ruha, amelyet egy hivatalos velencei látogatásakor viselt a hercegnő az 1980-as években, most kerül először kiállításra.

A tárlat célja, hogy bemutassa Diana stílusának evolúcióját és kedvenc divattervezőivel való kapcsolatát. A kiválasztott ruhák közül mindössze öt van a Historic Royal Palaces, a brit királyi paloták fenntartásáért felelős jótékonysági szervezet birtokában, a többi egyebek között az Egyesült Államokból és Chiléből érkezik, ahol divatmúzeumokban őrzik őket.

A legtöbbbet fényképezett nő


Diana walesi hercegnő volt a világ egyik legtöbbet fényképezett nője, akinek minden egyes ruhaválasztását kíméletlenül kielemezték - mondta Eleri Lynn, a kiállítás kurátora. "A tárlatunk egy olyan fiatal nő történetét mutatja be, akinek gyorsan meg kellett tanulnia az uralkodói és diplomáciai körökben elfogadott öltözködési szabályokat, és aki mindeközben ráirányította a figyelmet a brit divatiparra és tervezőkre" - mutatott rá Lynn, hozzátéve, hogy Diana idővel megtanulta, miként kommunikáljon a ruhái segítségével.

A Kensington-palotában töltött 15 év alatt a hercegnő gyakran beszélgetett a kertészekkel az éppen elültetett virágokról, és megosztotta velük, hogy melyek a kedvencei. Áprilistól a palota egyik kertjét a néhai hercegnő kedvenc virágaival ültetik be azok a kertészek, akikkel Diana szóba elegyedett a sétái alkalmával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását