2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyermekek ételpénzét lopja vissza a Fidesz magának?

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a gyermekétkeztetésre szánt pénzt ne lehessen más célra felhasználni, mert véleményük szerint a "fideszes elit" évek óta milliárdokat "lop vissza" ebből a keretösszegből - mondta Bangóné Borbély Ildikó az MSZP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
2016. november 15. kedd 14:10 - HírExtra
 
A szocialista politikus szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nemrégiben azzal dicsekedett, hogy megemelték a gyermekétkeztetésre szánt keretösszeget, azt azonban elhallgatta, hogy az "urizáló fideszes elit minden év végén, karácsony és szilveszter között milliárdokat lop vissza" ebből a keretből.

A képviselő "ocsmány, fideszes trükknek" nevezte, hogy miután megítélik a gyerekeknek a pénzt, visszaveszik azt, és szétosztják a fideszes önkormányzatok között.

Visszalopták

Hozzátette: 2014-ben 2,6 milliárd forintot "loptak így vissza", és ezt a pénzt 68 fideszes önkormányzat között osztották szét, 2015-ben pedig 3,7 milliárd forintot adtak oda a keretből többek között Monornak és Hódmezővásárhelynek, de 20 millió forintot kapott Alcsútdoboz is.

Úgy vélte: idén is ez történik majd, "Orbán Viktor ajtaja előtt már sorban állnak, azok, aki a gyermekek étkeztetésére szánt összegből próbálnak megint pénzt szerezni".

Közölte: az MSZP mindent megtesz, hogy idén megakadályozza ezt, ezért határozati javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, hogy a jövőben gyermekétkeztetésre szánt pénzt csak erre a célra lehessen felhasználni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

drFeco
2016. november 17. 14:44
a mostani kormány a pénzügyeket rendbe tette, az IMF-et hazaküldte, soha nem látott módon támogatja a családokat, a bérek nőnek, a nyugdíjak őrzik értéküket, a magyar családokat kimentették a devizahitelek csapdájából, soha nem látott alacsony szinten van a munkanélküliség, tisztességes darabot faragták le az államadósságból
a minimálbér ma már 111 ezer forint, a bruttó átlagkereset 260 ezer forint körül van, úgy, hogy nincs infláció, egyre több család mehet el nyaralni, az iskolakezdés egyre kevésbé terheli a családok pénztárcáját, a tanulók mintegy kétharmada kap ingyen tankönyvet.
drFeco
2016. november 17. 14:28
A magyarországi „baloldal” egy igen trükkösen működő bűnszervezet, amely bűnszervezet 1945-től, 2010-ig szinte háborítatlanúl élősködik a magyar népen,
a kormányzásaik évtizedei alatt nyomorba, mélyszegénységbe, elmaradottságba sodorták és - a szomszédos nyugati országokhoz képpest -, tartották folyamatosan
- a magyar népet,
- a dolgozókat,
- az értelmiséget,
- a magyar családokat, a nyugdíjasokat, a magyar társadalom millióit,
e „baloldali”, a később a liberálisokkal összefogó bűnszervezet, emblematikus és jól ismert vezetője, irányítója, a manapság az mszp el és elzüllesztésé után, most éppen
a dk elnevezésű magánpártocskát már - közvagyonokat ellopva, vagyonát trükkök százaival összelopkodva-,
az őt és tsait a magyarok kormánya ellen uszító, pénzelő george soros uzsorás „támogatását” is élvezik hazaárulóként,
sokszoros milliárdosként vezető gyurcsányi és neki asszisztáló, vele szorosan együttműködő „baloldali”, liberális bűnszervezetek, mszp-lmp-moma-együtt-pm-mlp „vezetői”, egy őket kiszolgáló sleppel.
2010 óta már többször elzavarták ezeket a bűnözőket a magyarok, de ők azóta folyamatosan
a magyarok kormánya és a magyarnép, a magyar családok, a magyar nyugdíjasok ellen szervezkednek,
a szovjetek helyett most már az őket milliárdokkal pénzelő
a george soros, hűségesen pincsikutyájaként!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását