2024. április 26. - Ervin

Erdészeti irodaépületet adtak át

Az erdők javait nem kizsákmányolva, szigorúan csak gazdasági szemléletmód alapján felhasználva kell gyarapítani, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni kell - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.
2016. november 3. csütörtök 08:10 - HírExtra

 

    A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.
    A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között tudják végezni munkájukat.

    Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, "gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. Az elmúlt években kilátók, erdei iskolák, tanösvények, táborhelyek, erdei kerékpárutak és pihenőhelyek létesültek itt, ez összhangban van a kormány filozófiájával is - mondta Fazekas Sándor.

      Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság közel ötvenezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik.  A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását