2024. április 19. - Emma

A keménynek látszó Trump

A novemberi amerikai elnökválasztásra készülő Donald Trump republikánus elnökjelölt az egészségbiztosítási törvény visszavonását ígéri.
2016. október 28. péntek 17:29 - HírExtra

 

    Az egészségbiztosítási költségek ugrásszerű növekedése a választási kampány egyik fő témája lett, s a republikánus jelölt - észlelve a közhangulatot - csütörtöki ohiói nagygyűlésén az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény teljes visszavonására tett ígéretet.

    Bár Donald Trump eddig is szinte rutinszerűen ostorozta a jelenlegi - demokrata párti - elnökről, Barack Obamáról elnevezett egészségbiztosítási törvényt, csütörtökön először fordult elő, hogy ez a téma uralta kampánygyűlését. Elemzők szerint ennek az is oka, hogy a Fehér Ház a napokban figyelmeztetett arra: jövőre az egészségbiztosítási csomagok ára jelentősen megemelkedhet sok amerikai számára.

Trump irigy Obmára?

     "Az Obamacare tönkreteszi az egészségügyi rendszerünket" - fogalmazott most Trump. Ugyanakkor nem vázolta fel a saját konkrét terveit, nem hirdetett átfogó koncepciót az egészségbiztosítási rendszer átalakítására.


    Az ohiói Springfieldben tartott kampányrendezvényen Trump megismételte, hogy a "muszlim terroristákat" távol tartja majd Amerikától, s a szerinte "katasztrofális" állapotban lévő amerikai gazdasági helyzet megoldására ismét új munkahelyek teremtését, a kiszervezett, vagyis külföldre telepített munkahelyek "visszahozatalát" és az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (NAFTA) újratárgyalását ígérte. Emellett adócsökkentést és elsősorban a középosztályt segítő adótörvényeket helyezett kilátásába.

Trump szikláskodik

    Megismételte azt is, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen keményen fellépne, és hosszasan idézte a terroristák keresztényüldözésének példáit, összekötve azzal, hogy szerinte Clinton éppen ebből a konfliktusos térségből akarja engedélyezni menekültek Egyesült Államokba költözését.

Donald Trump azt ígérte: elnökké választása esetén megszünteti a szíriai menekültek befogadásának Obama elnök által meghirdetett programját. A teljesen nyitott határok ellenzőjének mondta magát, és megismételte azt is, hogy falat emeltetne az amerikai-mexikói határon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását