2024. március 19. - József, Bánk

Ferenc pápa: a migrációra nem megoldás a bezárkózás

A bezárkózás nem jelent megoldást, a migrációra egyedül a szolidaritás útja a megoldás - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián.
2016. október 26. szerda 16:10 - HírExtra
 

    A szavait az esős időben hallgató 25 ezres tömeg előtt Ferenc pápa arról beszélt, hogy ma a gazdasági válság miatt a migránsokkal szemben a befogadás helyett a bezárkózás érvényesül.

     "A világ bizonyos részein falak és akadályok születnek. Néha úgy tűnik, mintha a menekülteket és migránsokat segítő számos férfi és nő csendes munkáját beárnyékolná mások zaja, akik ösztönös egoizmusuknak adnak hangot (...) Az egyetlen megoldás a szolidaritás útja..." - fogalmazott a katolikus egyházfő, aki már számos alkalommal szót emelt a menekültek védelmében.

     Hozzátette: a bezárkózás nem megoldás, ellenkezőleg, a bűnözésnek, vagyis az emberkereskedelemnek kedvez, egyebek között a nők és kiskorúak szexuális kizsákmányolásához vezet. 

Nem új jelenség

    Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság, a fegyveres konfliktusok és az éghajlati változás kényszeríti az embereket az elvándorlásra. Úgy vélte, hogy a migráció nem számít új jelenségnek, mivel mindig is az emberiség történelmének részét képezte. "Történelmi emlékezethiányra utal azt gondolni, hogy csak a mi éveinket jellemzi" a migráció - mondta az egyházfő, hozzátéve, hogy nincs a világban olyan nép, amely nem ismerte meg a kivándorlást.

    Ferenc pápa felszólított minden keresztényt, hogy az irgalmasság jegyében segítsen a rászorulóknak. Az egyházmegyék, plébániák, egyházi intézmények és egyházi mozgalmak segítségét kérte a háborúk, éhezés, erőszak és embertelen életkörülmények elől menekülő testvérek befogadásában. 
     

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását