2024. március 29. - Auguszta

Létrejön a Versenyképességi Tanács

A Liga Szakszervezetek (Liga) egyetért azzal, hogy a versenyképesség alakulásáról folyó párbeszédnek intézményesített fórumra van szüksége, egyben fontosnak tartja, hogy a közeljövőben felálló Versenyképességi Tanácsban az érintett miniszterek, gazdasági szervezetek, oktatási és tudományos intézmények mellett a munkavállalók képviselői is részt vegyenek.
2016. október 18. kedd 10:17 - HírExtra
 

A munkavállalói érdekképviselet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében üdvözölte azt a kormányzati szándékot is, hogy a kormány a gazdasági élet szereplőivel a versenyképességről szóló megállapodást szeretne kötni.

Jelezték: támogatnak egy ilyen, a gazdaság szereplői között létrejövő megállapodást, ugyanakkor a Liga a jól képzett munkavállalókat, mint a gazdasági értékek létrehozóit és a gazdasági növekedés legfontosabb tényezőit is a gazdaság szereplői közé sorolja.

A közlemény szerint a szakszervezet kész részt venni a versenyképességről szóló megállapodásban, lehetőleg az október 31-ig létrehozandó Versenyképességi Tanács tagjaként.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szeptember 30-án jelentette be, hogy versenyképességi tanács létrehozására tesz javaslatot a kormánynak.

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszternek 2016. október 31-ig kell létrehoznia a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot. A határozat szerint a versenyképességi tanács az érintett miniszterek, gazdasági szervezetek, oktatási és tudományos intézmények szakmailag elismert képviselőinek felkérésével jön létre. A testület véleményezi a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából releváns kezdeményezéseket, és egyúttal javaslatokat fogalmaz meg a gazdasági versenyképességet javító kormányzati beavatkozásokra - áll a Magyar Közlönyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását