2024. április 19. - Emma

Korrupt jegyző

Befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy községi jegyző ellen, aki a gyanú szerint pénzért ígért egyszerűsített honosítást több ukrán állampolgárnak - közölte a főügyészség.
2016. október 17. hétfő 09:53 - HírExtra
 

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az egyik nyírségi település jegyzője 2013 tavaszán megismerkedett egy honosítással korábban magyar állampolgárságot szerző ukrán nővel, akivel abban állapodtak meg, hogy a nő közvetít olyan ukrán embereket, akik szeretnének magyar állampolgárságot kapni, noha magyarul nem beszélnek.

A jegyző azt ígérte a nőnek, hogy fejenként ötszáz euróért egy hivatalos személyként dolgozó ismerősén keresztül elintézi a magyar állampolgárság megszerzését úgy, hogy ehhez az ukrán kérelmezőknek nem kell magyarul tudniuk és személyesen sem kell megjelenniük a hatóság előtt - ismertette a főügyész.

Az ukrán nő 2013 nyaráig - tizennégy ukrán honosítási kérelmével együtt - hétezer eurót adott át a jegyzőnek, aki ugyan erről elismervényt adott, de az iratokat nem továbbította az ismerősének. Miután a kérelmezők hiába várták ügyük elintézését, az ukrán nő visszakérte a pénzt a jegyzőtől, ő azonban nem volt hajlandó visszaadni, ezért a nő feljelentést tett a rendőrségen.

A befolyással üzérkedés bűntettével vádolt jegyző ellen az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. A közvetítőként eljáró nőt hivatali vesztegetéssel vádolják, vele szemben felfüggesztett fogházbüntetést javasolt az ügyész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását