2024. április 16. - Csongor

Szegényeknek gyűjt az MSZP

Országos adománygyűjtésbe kezd novemberben az MSZP, hogy segítse azt a több millió szegény embert, akiket a kormány "az út szélén hagyott" - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.
2016. október 16. vasárnap 13:12 - HírExtra
 

Bangóné Borbély Ildikó annak kapcsán, hogy október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja, kijelentette: a kormány az elmúlt hat évben elkezdett jelentősen kihátrálni a jóléti állam modelljéből. Évről évre kevesebbet fordít a szociális ellátásokra, a szegények támogatására, és több száz milliárd forintot vont ki a társadalompolitika egyes területeiről.

Emiatt ma a szegénység mélységét mutató adat rosszabb, mint a válság előtt volt - hangsúlyozta. A dolgozói szegénység csaknem a kétszerese a hat évvel ezelőttinek, ezen belül a diplomásoknál kétszeres, az alacsony iskolai végzettségűeknél 35 százalékkal nagyobb a szegények aránya, mint 2010-ben - közölte a politikus.

Riasztó adatok


Hasonlóan riasztóak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai is, amelyek szerint Magyarországon ma 228 ezer 15-29 év közötti fiatal van, aki semmilyen ellátási rendszerben nincs benne. Ők tehát nem járnak iskolába, semmilyen ellátást nem kapnak, éppen ezért a Központi Statisztikai Hivatal munkanélküliségről szóló adataiban sem jelennek meg - hangsúlyozta.

Úgy összegzett: a kormány lemondott több millió emberről, és ezért történelmi felelőssége lesz nemcsak az egymás elleni gyűlölet szításában, hanem a magyar társadalom elnyomorításában is.
Ezért az MSZP, amíg nincs kormányon, ott segít, ahol tud: a párt novembertől országos adománygyűjtésbe kezd - közölte a képviselő.

Bangóné Borbély Ildikó arra kért mindenkit, hogy támogassa a kezdeményezést, hogy a pártnak elvitt tartós élelmiszert, meleg ruhát, játékot, édességet december közepe és március közepe között eljuttathassák a szegényekhez. Céljuk, hogy az ország mind a 106 választókörzetében eljussanak a szerény körülmények között élőkhöz - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását