2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb felvétel a robbantóról

Fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetéskori és átöltözés utáni ruházatáról, és a keresett férfi beazonosításához továbbra is kéri a lakosság közreműködését - közölte a főügyész kedden az MTI-vel.
2016. október 11. kedd 16:13 - HírExtra
 

Keresztes Imre közleményében azt írta: a robbantás miatt előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott nyomozásban a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve elemezte a lefoglalt térfigyelő- és ipari kamerák felvételeit, ennek kapcsán közölték az újabb felvételeket a vélt elkövető ruházatáról.

A férfi a robbantás előtt, illetve azt követően egy ideig a fején egy világos színű (homok- vagy világosszürke) horgászkalapot viselt, amelyen a logó nem kivehető, valamint egy sötétkék, kapucnis, eddig azonosítatlan márkájú, pamutnak tűnő felsőruházatot, és egy szürke oldalzsebes nadrágot. A lábán egy fekete-szürke színű, fehér fűzős, feltehetően túracipő volt. Hátán egy kék színű, az Aldi áruházlánc által forgalmazott és feltehetően ott vásárolt hátizsákot vitt.

A férfi a robbantást követően a horgászkalapot egy feltehetően Decathlon áruházban vásárolt Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros széldzsekit húzott.

A főügyész megismételte: aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével, valamint ruházatával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111 zöldszámán. A bejelentés a 107-es és a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is megtehető, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.
Keresztes Imre felidézte: az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

Az elkövetővel kapcsolatos információkon túl a Központi Nyomozó Főügyészség két tanú jelentkezését is várja: tanúként hallgatnák ki azt a férfit, aki 2016. szeptember 24-én este foglalással kapcsolatban érdeklődött a VII. kerületben a Dob utca 63. szám alatti Queen's Court Hotel & Residence épületében, illetve annak szemközti utcafrontján, a Dob utca 60. szám alatt található Rebo Bár szórakozóhelyen. A keresett férfi ekkor világos alapszínű sportcipőt, zöld rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a vendéglátóhelyekről gyalogosan, egyedül, a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.

Emellett továbbra is kérik, hogy tanúként jelentkezzen a korábban közzétett képek egyikén látható kerékpáros, aki a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen.

A VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

A felvételek az alábbi linken tekinthetők meg: http://mklu.hu/?p=30856
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását