2024. március 29. - Auguszta

Kiskocsmák a Múzeumok Éjjelén

Szolnoki utazókiállítás, az egykori kiskocsmák helyszíneit bemutató múltidéző túra Óbudán és szennai szüreti bál is szerepel a héten kezdődött Múzeumok Őszi Fesztiválja programjai között - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
2016. szeptember 30. péntek 10:09 - HírExtra
 

Kajári Gabriella, a szentendrei Szabadtári Néprajzi Múzeum koordinátor referense emlékeztetett: a Múzeumok Őszi Fesztiválja idén november 13-ig tart, ez idő alatt 82 településen több mint 150 múzeumban 10 tematikába rendezve közel 1700 program várja a közönséget.

Október elsején, szombaton az Óbudai Múzeum az eltűnt helyi kiskocsmák nyomába kalauzoló múltidéző városnéző túrát szervez Isten veletek, ti boldog Vendelinek címmel, míg a szennai skanzenben október 9-én a helyi közösségekkel karöltve rendeznek egész napos, hagyományos népi mesterségeket is bemutató szüreti búcsút - emelte ki a programok közül.

Kajári Gabriella hangsúlyozta azt is: az 1956-os forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva sok intézmény szervez megemlékezéseket, témanapokat, a szentendrei skanzenben például az 50-es évek falusi életmódját elevenítik fel.

Pató Mária, a szolnoki Damjanich Múzeum munkatársa arról beszélt: a fesztiválhoz kapcsolódva az első világháborús hátország életét bemutató utazókiállítással járják a szolnoki iskolákat, az interaktív tárlat egyebek mellett Zádor István grafikáit, festményeit és harctéri fotóit tartalmazza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását