2024. április 20. - Tivadar

A kormány rombol

Az LMP szerint a kormány szétrombolja a tanodai hálózatot és ezzel több tízezer hátrányos helyzetű gyermek jövőjét rabolja el, illetve hosszú távon hatalmas gazdasági és társadalmi terhet akaszt a magyar társadalom nyakába.
2016. szeptember 30. péntek 11:19 - HírExtra
 

Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében azt írta: Rétvári Bence államtitkár tavaly nyáron az LMP kérdésére még arról beszélt, hogy a jelenleg működő tanodákat továbbra is támogatni fogják, sőt azt ígérte, hogy a tanodai hálózatot bővítik, a valóságban azonban most fogják azt szétrombolni, ugyanis a kormány ötmilliárdos Tanoda pályázatában valós indoklás nélkül elutasították a legnagyobb tapasztalattal rendelkező tanodák többségét.

Az LMP szerint a tanodák, amelyek a hátrányos helyzetű diákokat próbálják felzárkóztatni, fejleszteni, hiánypótló szerepet töltenek be a magyar társadalomban: vidéken ők adják az utolsó védőhálót. "Most mégis több száz szakember kemény munkáját rombolja le a kormány azzal, hogy a régóta működő tanodákat kiszórja a rendszerből. Ezzel a társadalmi felemelkedés utolsó lehetőségét is elveszik a fiataloktól" - írta Ikotity István.

Az LMP politikusa úgy véli: "a Farkas Flóriánék által elsíbolt" és remélhetőleg visszakövetelt milliárdokból megmenthetőek lennének a tanodák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását