2024. április 18. - Andrea, Ilma

Vannak országok, akik nem segítenek a menekülteken

A menekültválság megoldása érdekében, ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásának rendszerében, annak szolidáris alapon, az Európai Bizottság által javasolt módon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén.
2016. szeptember 23. péntek 10:28 - HírExtra

 

    Jean-Claude Juncker hangsúlyozta, a migrációs krízis megoldása érdekében minden támogatást meg kell adni Olaszországnak és Görögországnak, amelyek menekültek ezreit mentik meg naponta. Segítséget kell nyújtani azoknak a frontországoknak, amelyek befogadják, szállást adnak és élelmezik a menekülteket.

    A rájuk nehezedő nyomás csökkentése érdekében fontos, hogy szolidáris alapon történjen a menekültek áthelyezésében való részvétel - mondta.

    Kiemelte, vannak országok, amelyek nem kívánnak részt venni az áthelyezés rendszerében és arra hivatkozva utasítják el a befogadást, hogy katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.

    "Ez elfogadhatatlan" - jelentette ki az elnök. "Előbb az emberélet és csak utána a vallás, nem lehet fordítva" - húzta alá.

    El kell érni, hogy a háborúk, az erőszak és a kínzások elől menekülők számára helyet biztosítsanak az uniós tagországok - hangsúlyozta Juncker.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását