2024. április 19. - Emma

Amerikaiak lőtték ki az ENSZ konvojt?

Egy Predator típusú, földi célpontok elleni csapásmérésre alkalmas amerikai harci drón tartózkodott Aleppó térségben, amikor támadás érte az ENSZ egyik humanitárius segélyt szállító konvoját - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.
2016. szeptember 22. csütörtök 08:31 - HírExtra

 

    A konvoj ellen Urm al-Kubra településnél hétfőn elkövetett támadásban a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) szerint mintegy 20 civil veszette életét. Washington Moszkvát vádolta meg a támadással, amit az visszautasított.

    Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi tárca szóvivőjének szerdai állítása szerint szeptember 19-én este, az állítólagos légicsapás idején az incidens helyszínének közelében a nemzetközi koalíció egy, a törökországi Incirlik légitámaszpontjáról felszállt harci drónja repült 3,6 kilométer magasan, 200 kilométeres sebességgel. A Predator percekkel a támadás előtt ért a térségébe és mintegy fél órával azt követően távozott.

    Konasenkov kedden kijelentette: az orosz katonai szakértők az általuk megvizsgált videofelvételeken nem találtak bizonyítékot arra, hogy a konvojt valóban légitámadás érte. A tábornok szerint a segélyszállító teherautók a dzsihadista Fatah as-Sam Front (volt an-Núszra Front) offenzívájával egy időben gyulladtak ki - mutatott rá a vezérőrnagy.

    Az orosz védelmi tárca szerint azok a nyugati állítások, amelyek szerint az orosz légierő támadta meg a konvojt, csak el akarják terelni a figyelmet arról az incidensről, amely során - néhány nappal korábban - az Egyesült Államok vezette koalíció harci gépei a szíriai kormányerők állásait bombázták. Annak az incidensnek több mint 60 halottja volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását