2024. március 19. - József, Bánk

Terroristákat csempésztek: végük

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az ügyészséggel és rendőrséggel karöltve az ukrán-orosz határon működő nemzetközi embercsempész-csoportot számolt fel, amely mások mellett iszlamista harcosokat is az Európai Unióba juttatott Oroszországból.
2016. augusztus 31. szerda 16:27 - HírExtra

 

    Az SZBU honlapján olvasható jelentés szerint a bűnszövetkezetet az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) keleti regionális főosztályának egyik munkatársa irányította, aki hivatali hatalmával visszaélve leplezte az oroszokból, ukránokból és kaukázusiakból álló nemzetközi csoport tagjainak törvényellenes tevékenységét. Az embercsempész "folyosó" mindkét irányba - Oroszországból Ukrajna felé és fordítva is - működött.

    Az SZBU munkatársai megállapították, hogy az embercsempész útvonalat az Iszlám Állam terrorszervezet hívei harcosoknak Oroszországból európai uniós országokba juttatására használták fel.

    Az SZBU közleménye szerint az embercsempész-csoport egyik tagját a szolgálat munkatársai hétfőn fogták el az észak-ukrajnai Szumi megye területén, amikor két ukrán állampolgárt készült illegálisan átjuttatni Oroszországba. A bűnszervezet többi tagját, közte a csoport vezetőjét ugyanazon a napon Harkivban vették őrizetbe.

    Az ügyben az ukrán hatóságok folytatják a nyomozást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását