2024. április 19. - Emma

Gyakoroltak egyet a fiúk

Műfüves pályán gyakorolt a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben készülő, hazai játékosokból álló kerete, és az U21-es válogatott ellen pénteken 4-2-re megnyert mérkőzés jó teszt volt Bernd Storck szövetségi kapitány szerint.
2016. augusztus 27. szombat 13:39 - HírExtra
 A Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i világbajnoki selejtezőn műfüves pálya vár a magyarokra Tórshavnban. Storck a Telkiben rendezett tesztmérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy a műfüves környezet mindkét csapatnak, a felnőtt és az U21-es válogatottnak is érdekes volt.

"A pozíciókat gyakoroltuk és megalapoztuk a jövő heti munkát, de már most a Feröer-szigetek elleni játékot gyakoroltuk. A teljesen más felület érzésének megszokása kiemelten fontos most. Jó ütemben haladunk a felkészüléssel. A feröeriek várhatóan az izlandiakéhoz hasonló játékkal állnak majd elő" - tette hozzá Storck, utalva az északiak elleni júniusi Eb-mérkőzésre, az azon szerzett tapasztalatokra.

Fiola Attila, a Puskás Akadémia játékosa azt emelte ki, hogy műfüvön keményebb a játék, mert a felület jobban "megfogja a labdát". Mint mondta, nyolchetes kihagyása után még nem érzi teljesen felkészültnek magát, de reméli, hogy jól halad majd a hátralévő napokban. Az átigazolásával kapcsolatban elmondta, az augusztus 31-én záruló időszak végéig eldől, hol folytatja pályafutását.

Böde Dániel, a Ferencváros labdarúgója szerint "érdekes augusztusban műfüvön játszani, de alkalmazkodni kell a Feröer-szigeteki viszonyokhoz". A támadó nehéz meccsre számít a vb-selejtező nyitányán, ezzel együtt reméli, hogy a magyar csapat elhozza a három pontot.

"Az sem baj, ha nem az én duplámmal nyerünk, mint legutóbb itthon, de a lényeg, hogy nyerjünk."
A válogatottba először behívott diósgyőri Bognár István is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy egész héten műfüvön készültek, ami szerinte azért is volt kihívás, mert előtte "hónapok óta senki sem játszott ilyen pályán". Hozzátette: boldog, hogy meghívták a keretbe és igyekszik megragadni az ezzel járó lehetőséget.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását