2024. március 29. - Auguszta

Szavazz érvénytelenül

Kivételes helyzetben vagyunk, ami kivételes választ kíván.
2016. augusztus 26. péntek 08:24 - HírExtra
A TASZ közleménye 

Mi, a TASZ általában nem mondjuk meg az embereknek, hogy hogyan éljenek a jogaikkal. Mi abban segítünk, hogy az emberek élhessenek a jogaikkal: demonstrálhassanak, elmondhassák a véleményüket.

2016. október 2-án az alapvető emberi jogokat és az alkotmányosságot érintő népszavazás lesz. Ez a népszavazás a missziónkat érinti. Ráadásul már elkezdődött a kampány - plakátokon és hirdetésekben tolják az arcunkba a gyűlöletet, a mi pénzünkből.

Ez a népszavazás és a kapcsolódó kampány embertelen és álságos. (Hitvallásunk itt olvasható: http://tasz.hu/politikai-reszvetel/uzenj-kormanynak-szavazz-ervenytelenul)

Embertelen a szavazás, mert a háború elől menekülő nők, gyerekek és férfiak szenvedését veszi semmibe. A kampány és a szavazás a menedéket kereső emberek elleni gyűlöletkeltésre játszik. Mindezzel olyan értékeket csúfol meg, melyek a kultúránk alapjait jelentik - az emberi jogok eszméjét. A menekülő emberek nem az elsők, akik áldozatul esnek ennek a politikának. A népszavazás intézményét arra használja a kormány, hogy felhatalmazást nyerjen az emberi jogokat súlyosan sértő, kirekesztő politikájának.

Egy ilyen népszavazáson csak úgy maradhatunk hűek az emberi méltóságra, egyenlőségre és valódi aktív állampolgárságra épülő missziónkhoz, ha aktívan véleményt nyilvánítunk, és erre ösztönzünk másokat is. Állampolgárként arra buzdítunk, hogy érvénytelen szavazattal mondd el a kormánynak, mit gondolsz a kirekesztő, embertelen politikájáról, a nép hatalmának, az alkotmányos jogállamnak az ismételt megcsúfolásáról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását