2024. március 29. - Auguszta
3+1 veszélyforrás, ami az online shopping mögött leselkedik, avagy óvatosan pakolj a virtuális bevásárlókosaradba!
2016. augusztus 24. szerda 12:24 - HírExtra
 A nyár utolsó heteiben nincs is jobb, mint lustálkodni. Szerencse, hogy egy pillanat alatt mindent el tudunk intézni a gépünk előtt ülve. Ennek köszönhetően virágzik az online gazdaság, ami sok mindenen változtat: megússzuk a céltalanul lődörgő vásárlók kerülgetését, nem ér minket csalódás, ha a kirakatban lévő kisruhából nincs megfelelő méret és egy korábbi vadász alapozó-foltját sem kell kimosni. Egyszerűnek tűnik hátradőlni és nyomkodni a gombokat, az internetes vásárlások azonban tele vannak rejtett csapdákkal. A CBS Reality összegyűjtötte a leggyakoribb veszélyforrásokat, így megmarad a vásárlás öröme a hálón is – persze amíg kitart a pénz a számlánkon…

1. A szándék a fontos!


Névnap? Egy kattintás és máris meglepted a nagymamádat egy vintage blúzzal, amit a neten néztél ki. Kedvére való a könnyű nyári anyag, természetesen egyből fel is próbálja. Ekkor döbbensz rá, hogy az egész áttetsző, amit egyedül a minták cenzúráznak és még a háta is teljesen kivágott... A Nagyi szeret haladni a korral, de nem ilyen irányba! Az interneten a katalógusfotó egyáltalán nem biztos, hogy reálisan mutatja be a terméket. Olyan oldalakról rendeljünk, ahol több kép is van a kiválasztott darabról, így kisebb eséllyel „nyomunk félre”.

2. Származási hely: Kína

A nyaralások végeztével végre megint rászánod magad a rendszeres mozgásra, és az erősebb motiváció érdekében megleped magad egy zsír új sportfelszereléssel, mivel abban az önbizalmad is nagyobb. Még csupán a lépcsőház aljára értél le, máris gyanúsan intenzív aromát érzékelsz magadon, majd a címkét tüzetesebben megvizsgálva kiderül, hogy 100% polyester. Ha még a helyes szomszéd fiú is pont most jönne le a postáért, nem csak a sportszeretet, de az önbizalom is jó messzire szállna! Mi a tanulság? Mindig keressük ki a ruha anyagának összetételét, ne bízzunk meg a gyanús önjelölt kereskedőkben.

3. Szállítási idő: két hét végtelen

A nyárzáró bulira mindig nehéz megtalálni a tökéletes öltözéket, de az újonnan felfedezett webshopban megakad a szemed egy vagány maxi ruhán egy gyönyörű pár fülbevalóval. Már másnap árgus szemekkel követed a postás útját, de hiába, majd telnek a hetek, hónapok… Bizonyára a pénz átutalása után a feladott csomag a Bermuda-háromszög áldozata lett, az üzlet kapcsolattartójával együtt. Léteznek mohó hackerek, akik módosítják a megadott címet a sajátjukra, így a tudtod nélkül vásárolsz neki egy szép holmit, miközben életed végéig szidod a postát, amiért elkeverték a pakkodat.

4. Márpedig a méret a lényeg!

Klasszikus baki, hogy megrendeled álmaid magas sarkúját, de amikor megérkezik, rádöbbensz, ez bizony amerikai számozás. Bármennyire is szeretnél Hamupipőke lenni, néhány próbálkozás után már olyan a lábujjad, mint egy profi balett táncosé, így repülhet ez is a többi közé... Szerencsére a legtöbb cég rugalmas, de az árucsere is sok macera. Ezért ahelyett, hogy berakod a kosárba a századik kidobásra szánt magassarkúdat, érdemes nívósabb cégektől vásárolni, ahol a kényelem mellett könnyen tájékozódhatsz a méretekről.

Online vagy offline vásárlás, jobb ha vigyázol, mit vásárolsz – és miből! Ha érdekelnek a rejtélyes tárgyak, sötét múlttal és bizarr történetekkel a nyomukban, ne hagyd ki a CBS Reality Deal Makers: A zálogosok című sorozatát szeptemberben, minden hétköznap 07:40-kor, 14:20-kor és 18:30-kor. Lehet, hogy kiderül, a te lakásodban is került olyan holmi másodkézből, ami hasonló utat járt meg.
Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását