2024. április 20. - Tivadar

PM: azonos munkáért azonos bért!

A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy a nők ma Magyarországon két hónapig ingyen dolgoznak, hiszen azonos munkáért még mindig alacsonyabb bért kapnak, mint a férfiak.
2016. augusztus 18. csütörtök 16:19 - HírExtra
A PM közleménye

 "Az egyenlő munkáért egyenlő bért követelményét minden európai országnak, így Magyarországnak is teljesítenie kell, ezért a Párbeszéd Magyarországért kezdeményezi az Alaptörvény módosítását, hogy végre megszűntessük a nők hátrányos megkülönböztetését.

Az Eurostat, legfrissebb adatai szerint Magyarországon 15 százalékkal kevesebb bért kap egy nő ugyanolyan értékű munkáért, mint egy férfi. Ez azt jelenti, hogy a nők gyakorlatilag két hónapig ingyen dolgoznak. Míg az Európai Unió alkotmányában szerepel a nők egyenlő mértékű bérezésének követelménye, addig Magyarország Alaptörvényéből ez még mindig hiányzik.

A Párbeszéd Alapjövedelem javaslata tartalmazza, hogy a gyermekükkel otthon maradó, a létminimum alatt élő anyák esetében is megszűnjenek a ma még lesújtó mértékű bérkülönbségek. Meggyőződésünk, hogy a nők otthon végzett munkáját is méltányolnia kell az államnak, amit ma még szintén ingyen végeznek."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását