2024. április 16. - Csongor

Nem lesz rossz idő hétvégén

Augusztus 20-án inkább napsütéses, száraz időre lehet számítani, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal.
2016. augusztus 18. csütörtök 17:26 - HírExtra
 Ezzel együtt viszont a hétvégén is folytatódik a változékony időjárás: a napsütés mellett záporok, zivatarok is előfordulhatnak, és vasárnap néhol napközben is csak 20 fok körül lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken a Dunántúlon eleinte sok lesz a felhő, és záporok, zivatarok várhatók lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal, majd délután fokozatosan csökken a felhőzet. A keleti országrészben csak néhol lehet csapadék. A légmozgás mérsékelt marad, csupán a zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a felhősebb nyugati tájakon néhol ennél kissé melegebb, míg a derült, szélcsendes keleti vidékeken néhol hűvösebb lesz a hajnal. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az alacsonyabb értékek a Dunántúlon, a magasabbak a Tiszántúlon lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. E szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Szombaton, augusztus 20-án többórás napsütés várható. Az Alföldön és az Északi-középhegység térségében viszont délután, estefelé helyi zápor, zivatar lehet. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 31 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte keleten lehet több napsütés. Aztán viszont egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, estefelé a Tiszántúlon is. A Dunántúlon már helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Napközben 22-32 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb - olvasható az előrejelzésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását