2024. március 29. - Auguszta

"Farkas Flóriánt le kellene tartóztatni"

Az LMP közérdekű adatigényléssel él egy szerinte Farkas Flóriánhoz köthető alapítvány támogatása ügyében, mert az ellenzéki párt úgy véli, hogy a szervezetet közpénzek "elfolyatására" használják.
2016. augusztus 17. szerda 14:48 - HírExtra


Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a roma önkormányzattól érkező információik szerint az Oktatási és Továbbképzési Alapítványt Farkas Flórián "kézi vezérléssel" irányítja és a szervezet gyakorlatilag "nem jó másra, mint pénzek elfolyatására".

Közölte: az LMP-nek komoly kétségei vannak afelől, hogy az alapítvány valóban egy mentorhálózat kialakítására és működtetésére költötte azt a 10 millió forintot, amelyet idén az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott, ezért közérdekű adatigényléssel élnek az ügyben, és ha megalapozottnak látják, akkor feljelentést is tesznek. "Tízmillió forintból mentorhálózatot nem lehet kialakítani, viszont nagyon jól lehet díjazni esetleg néhány hű embert, aki esetleg úgy szavaz egy roma önkormányzatban, ahogy kellene" - fogalmazott.

Hadházy Ákos hangsúlyozta: az alapítvány a honlapja szerint "fájdalmasan tétlennek" tűnik, az LMP információi alapján semmilyen valós munkát nem végez, ennek ellenére, a 2014-es közhasznúsági jelentés szerint 500 millió forint uniós pénz folyt át rajta. Ebből az összegből például Farkas Flórián szülőfalujában, Tiszaroffon családi erőforrás központot hoztak létre 130 millió forintért, 200 millió forint pedig személyi kifizetésekre ment - tette hozzá.

Emellett - folytatta - 2015 végén, amikor már javában tartott a Híd a munka világába programmal kapcsolatos botrány, az alapítvány még 52 millió forintból megbízott egy kft.-t 12 családi nap megszervezésére, valamint 46 millió forintot költött saját VIII. kerületi épületének felújítására, holott a kifejezetten jó állapotban lévő ingatlanra már a Lungo Drom is elköltött korábban 150 millió forintot.

Hadházy Ákos érthetetlennek tartotta, hogy Farkas Flórián miért nincs még előzetes letartóztatásban. Megjegyezte: bár sajtóhírek szerint a miniszterelnöki megbízott talán már nincs is Magyarországon, az elmúlt héten az LMP-frakció munkatársa még látta őt a kormányfő parlamenti dolgozószobája előtt "meglehetősen aggódó arckifejezéssel" várakozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását