2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megy a magyarázkodás az e-jegyekről

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezérigazgatója szerint az elektronikus jegyrendszer előkészítésébe minden döntési ponton bevonták a Fővárosi Önkormányzatot és a BKK igazgatóságát is.
2016. augusztus 5. péntek 10:44 - HírExtra

 

    A volt vezérigazgató ezt arra reagálva közölte csütörtökön Facebook-oldalán, hogy a BKK igazgatósága úgy döntött: újra kell tervezni a fővárosi elektronikus jegyrendszert, mert kiderült, hogy az a korábbi menedzsment által rögzített műszaki feltételekkel működésképtelen lenne.
    Vitézy Dávid jelezte, 2011-ben kezdték el és három éven át tartott az előkészítés egy tapasztalt banki-informatikai, tömegközlekedési, jogi és pénzügyi szakértőkből álló csapattal, és minden döntési ponton bevonták a Fővárosi Önkormányzatot, és a BKK igazgatóságát is.

    A jegyrendszer megvalósítására egy aprólékosan végiggondolt és kidolgozott tendert folytattak le és a teljes eljárást a finanszírozó Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakmailag felügyelte. A beszerzési eljárás minden vita nélkül zajlott le, ahol négy előminősített, nemzetközi nagyvárosi referenciákkal bíró pályázó adott be érvényes ajánlatot és Tarlós István főpolgármester jelenlétében kötötték meg a szerződést.

    Hozzátette: "a most hibákra rádöbbenő BKK-igazgatóság számos, főváros által delegált tagja és elnöke az előző ciklusban is a testületben dolgozott".

    Vitézy Dávid közölte továbbá: a rendszer teljes, részletes tervezésének már régen le kellett volna záródnia, idén május óta az ingyenes utazásra jogosultaknak is ki kellene tudniuk váltani a kártyájukat, ezért most "elindult a mosakodás és a felelősségkeresés", miközben arról nem esik szó, hogy mi történt az elmúlt több mint másfél évben.

    Mint írta, az elmúlt több mint másfél évben az elektronikus jegyrendszer projekt megvalósítása lényegében leállt.

    A volt vezérigazgató leszögezte, nem igaz, hogy az előző menedzsment súlyos szakmai hibát követett el, amikor nem egy integrált, kulcsrakész elektronikus jegyrendszer kiépítésére írt ki pályázatot. Szerinte kulcsrakész megoldás volt a kiírás tárgya tervezés, kiépítés, működtetés, karbantartás konstrukcióban, ezt a konstrukciót az EBDR, a BKK és a Fővárosi Önkormányzat együtt választotta ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását