2024. április 19. - Emma

Növekszik az OTP?

Az OTP megvásárolná az orosz Vnyesekonombank ukrajnai leánybankját, a Prominvesztbankot a Kommerszant orosz napilap értesülése szerint.
2016. augusztus 4. csütörtök 13:33 - HírExtra

 

    Az újság csütörtöki cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy Szergej Gorkov, az állami tulajdonban lévő  Vnyesekonombank elnöke előző nap hivatalosan bejelentette, hogy van pályázó az ukrajnai leánybank megvásárlására, de kilétét nem fedte fel.

    A lap három meg nem nevezett forrásra hivatkozva írja, hogy az OTP-csoport már elvégezte a bank átvilágítását (due diligence), és már előrehaladott tárgyalások folytak az orosz pénzintézettel.

    Szergej Gorkov korábban azt mondta, hogy a Prominvesztbank eladásakor a pénzintézet olyan vevőt keres, amellyel rendezni lehet az ukrán pénzintézeteknek nyújtott bankközi kölcsönök visszafizetését.

    Az ukrán nemzeti bank rangsorában az első negyedévben a mérlegfőösszeg alapján az OTP a 17-ik helyen állt. Az S&P elemzése szerint tavaly a Prominvesztbank az öt legnagyobb pénzintézet között volt Ukrajnában, de az idén az üzleti tevékenysége jelentős mértékben szűkült, április elsején már csak a 14-ik helyen állt, és az első negyedévben 3,05 milliárd hrivnyás veszteséget könyvelt el.

    Az MTI megkeresésére az OTP annyit közölt, nem kommentál sajtóértesüléseket. A bank folyamatosan keresi az akvizíciós lehetőségeket, elsősorban azokban az országokban gondolkozik, ahol jelen van, azonban a helyi bankjának alacsony a piaci részesedése - tették hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását