2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: pénzt az egészségügybe!

Az MSZP érdemi forrásemelést sürget az egészségügyben, a szocialisták a jelenlegi ciklus végéig 600 milliárd forintos többlettámogatást szorgalmaznak, amelynek kétharmadát fizetésemelésre fordítanák.
2016. augusztus 4. csütörtök 14:10 - HírExtra

 

    Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetés tárgyalásakor 250 milliárd forintos többletet javasoltak az egészségügyi kiadásokra, amit szerinte nagyon könnyen elő lehetett volna teremteni.

    A kormányon kívül most már mindenki egyetért a szakmában azzal, hogy a következő két évben minimum 600 milliárd forinttal kellene növelni az ágazatra fordított támogatást, aminek a bérfejlesztésen kívül részét a körülmények javítására lehetne fordítani - fejtette ki a szocialista politikus.

    Mindez csökkenthetné az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlását, a legfrissebb felmérések szerint ugyanis az érintettek nem feltétlenül az alacsony bérek, hanem sokszor inkább a nem megfelelő munkakörülmények miatt hagyják el az országot - tette hozzá.

    Az egészségügy többlettámogatásával emellett azt a hálapénzrendszert is vissza lehetne szorítani, amely jelenleg összességében a betegeknek és az orvosoknak is hátrányos - mondta Tukacs István.

    Az MSZP képviselője megjegyezte továbbá: a kormány azonban ehelyett kommunikációs trükkökkel próbálja "átverni az egészségügyben dolgozókat". "Éppen tegnapi hír, hogy a védőnők rájöttek arra, hogy a bérfejlesztésük nem lesz visszamenőleg 35 ezer forint" - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását