2024. április 25. - Márk

Sosem volt még női elnöke az USA-nak

Új rést üthet az "üvegplafonon" Hillary Clinton, ha nő létére őt választják az Amerikai Egyesült Államok elnökévé ősszel - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2016. július 28. csütörtök 09:30 - HírExtra

 

    Felidézte, hogy Barack Obama az első afroamerikai elnök, nő azonban még soha nem került ilyen pozícióba az ország több mint kétszáz éves történelmében. Úgy fogalmazott, hogy az eddigi több mint negyven elnök jellemzően a "fehér, angolszász, protestáns" körből került ki.

    Magyarics Tamás kitért arra, hogy ha Hillary Clintonból elnök lesz, akkor férjéből, Bill Clinton korábbi elnökből first husband (első férj) válik.

    First ladyként, azaz első feleségként emlegetik hagyományosan az amerikai elnök nejét, mivel azonban női elnökre még nem volt példa az ország történelmében, soha senki sem vált első férjjé.


    A szakértő arról is beszélt: az amerikai politikai életben mindkét rivális táborra jellemző, hogy elsősorban nem a saját előnyeit domborítja ki, hanem a másik hátrányait. Ezt "szomorú jelenségnek" nevezte, megjegyezve: ilyen szempontból a demokratáknak és a republikánusoknak is könnyű a dolguk, mert mind Hillary Clinton, mind ellenlábasa, Donald Trump republikánus elnökjelölt előélete aggályos etikai szempontból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását