2024. március 29. - Auguszta

Putyin nem akar üres ígéreteket

Mindent el kell követni az ellen, hogy a közelgő parlamenti választások kormánypárti jelöltjei üres választási ígéreteket hangoztassanak, mert azok rosszabbak minden árulásnál - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a kormányzó Egységes Oroszország párt 15. moszkvai kongresszusán.
2016. június 28. kedd 10:10 - HírExtra

 

    Putyin szerint a pártnak meg kell vitatnia az állampolgárokkal még a legnehezebbnek és a kellemetlennek tűnő kérdéseket is, meg kell éreznie, hogy az embereket mi aggasztja a leginkább. Az elnök hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére meg kell őrizni és növelni kell az oroszországi civilizáció különlegességét, nem szabad csalódást okozni a választóknak.

    "Mindenkinek olyan erős és önálló, nyílt és virágzó Oroszországra van szüksége, amelyben mindenki érvényre tudja juttatni tehetségét, lehetőségeit, s ahol az állam és az állampolgár meghallja, támogatja és tiszteletben tartja egymást, az egyetértés, a szolidaritás és az ország érdeke pedig minden nézetkülönbség felett áll" - mondta.

    Putyin szerint az ország hatalmi szervei számára a legfőbb értéket továbbra is az emberek képviselik majd, "a legegyszerűbb átlagpolgárok, akik városokban és favakban élnek és a nyelv, a hagyományok és a kultúra hordozói". Az elnök kijelentette: számít arra, hogy az Egységes Oroszország jelöltjei, akikért pártjuk felelősséget visel, a választáson példát mutatnak majd a tisztességes konkurenciaharcban.

    Fontosnak nevezte, hogy a kormánypárt ne veszítse el a megszerzett bizalmat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az előválasztási folyamatban mintegy 10 millióan vettek részt, aminek köszönhetően új és erős jelöltek szállnak harcba a képviselői mandátumokért.

    Emlékeztetett arra, hogy az Egységes Oroszország az ő kezdeményezésére jött létre, ami "életbevágóan szükséges volt" az orosz államiság megerősítéséhez. Hangsúlyozta, hogy az országot a '90-es években a széthullás, az Észak-Kaukázusban pedig "terrorista agresszió" fenyegette, a gazdaság pedig oligarchikus volt.

    "Meg kellett változtatni és ki kellett igazítani a helyzetet, meg kellett erősítenünk a hatályos alkotmányt, lényegében helyre kellett állítani az állam működőképességét, meg kellett erősíteni egységét és szövetségi alapjait, meg kellett haladni a magában a társadalomban bekövetkezett törést" - mondta.

    Vlagyimir Putyin megfogalmazása szerint az Egységes Oroszország "az ország összeszerelési pontjává" vált akkor.

    Az elnök a választás minden jelöltjét arra szólított fel, hogy becsülje meg az emberek bizalmát, a politikai stabilitást és hogy ne spekuláljon a jelenlegi nehézségekkel. Szavai szerint nagyrészt a kormánypárt erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Oroszország fejlődésének stratégiai kérdéseiben társadalmi egyetértés jött létre, ami lehetővé tette a gazdasági és társadalmi átalakulást, és sikerült útnak indítani a prioritást élvező nemzeti projekteket.

    Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy hamarosan megtartják a stratégiai fejlesztéssel, valamint a prioritást élvező projektekkel foglalkozó elnöki tanács első ülését.

    Oroszországban szeptember 18-án választják meg az állami duma 450 új képviselőjét, a honatyák egyik felét egyéni körzetben, a másik felét pedig pártlistáról. Az Egységes Oroszország országos listájának első helyén Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök áll. Ugyanekkor választják meg több régió vezetőjét és képviseleti szervét is.

    Vlagyimir Putyin június 17-én írta alá a választások kiírásáról szóló rendeletet, amivel kezdetét vette a kampány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását