2024. április 24. - György
A Brexit után bizonytalanná vált az európai bankszektor kilátása, aminek máris vannak kézzelfogható következményei: alacsonyabb lett az ágazati cégek minősítése és részvényeinek célára. Nagy valószínűséggel ugyanis csökken az ágazat nyeresége és nő a költsége, miközben felerősödtek a politikai kockázatok.
2016. június 27. hétfő 11:52 - HírExtra

 

    Az európai bankszektor részvényeinek a mozgását követő index még soha eddig nem gyengült napon belül olyan jelentősen, mint pénteken, a STOXX Europe 600 Banks Index 128,11 pontos történelmi mélypontra esett miután a nagy-britanniai szavazók többsége az unióból való kilépés mellett döntött. Hétfőn folytatódott a lejtmenet, a mutató délelőtt 10 órakor 3,3 százalékos veszteséggel, 124,87 ponton állt.
    
A Barclays az európai bankágazat minősítését "tartásra" rontotta. Eközben a JP Morgan, amely az összes brit bank besorolását gyengítette, nem kímélte a német Deutsche Bankot, amelyet "tartásra" ajánlott, a UBS Group és a Credit Suisse Group svájci pénzintézet részvényeit pedig "alulsúlyozásra" javasolta.
    
A Citigroup egyik elemzője szerint a bankszektor a Brexit kedvezőtlen hatásainak egyik legjobban kitett ágazat, ezen belül a brit pénzintézetek érzékenysége különösen nagy.
    
A Citigroup az európai befektetési bankok célárát 8-12 százalékkal mérsékelte, míg az RBC Capital Markets a brit bankok célárát 30 százalékkal csökkentette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását