2024. április 19. - Emma

Orosz hekkerek törték fel Clinton rendszerét

Feltételezhetően orosz hekkerek feltörték az amerikai Clinton Alapítvány számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint kedd este a Bloomberg hírügynökség.
2016. június 22. szerda 10:19 - HírExtra

 

    A hekkertámadás híre alig pár nappal a Demokrata Párt országos bizottsága számítógépes rendszerének megtámadásáról szóló információk után került nyilvánosságra. Akkor a demokratáknak a várható republikánus párti elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtött anyagait lopták el a hekkerek, akikről a nyomozók megállapították, hogy vélhetően az orosz kormányzat megbízásában dolgoztak.
    
Az alapítvány számítógépes rendszerének feltörőiről azt gyanítják, hogy a novemberi elnökválasztás előtt akarnak bennfentes információkhoz jutni.
    
Az alapítvány tisztségviselői nem kommentálták az értesülést.
    
A Bloomberg - a kampány számítógépes csapatának egyik meg nem nevezett tagjára hivatkozva - azt írta: a Clinton-kampány már április eleje óta tisztában volt azzal, hogy az orosz kormányhoz köthető hekkerek támadták meg az alapítvány informatikai rendszerét, legalább négy alkalommal. Viszont Hillary Clintonnak, a demokraták várható elnökjelöltjének a szóvivője, Glen Caplin azt mondta, hogy a kampánycsapatnak nincs bizonyítéka a hekkertámadásra. Hozzátette: az nyilvánvaló, hogy orosz hekkerek megpróbálják befolyásolni a novemberi választásokat.
    
A nyomozásban az amerikai titkosszolgálat, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség egyaránt részt vesz, ám egyik szervezet sem nyilatkozott a sajtónak.
    
Szintén a Bloomberg adott hírt arról, hogy Bernie Sanders demokrata párti szenátort - Hillary Clinton már esélytelen vetélytársát - és Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét az illetékes szervek értesítették további lehetséges hekkertámadásokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását