2024. április 19. - Emma

A kormány bebukta a fialatok haza csábítását

Az LMP szerint befuccsolt a kormány kezdeményezése a fiatalok hazahívására, mert amíg egy fiatalnak segítették a hazatérést, addig ezer másik hagyta el az országot.
2016. június 22. szerda 07:26 - HírExtra

 

    Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt ifjúsági szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: ezt már a kormány is belátta, ezért állította le a Gyere haza, fiatal! programot, amelynek keretében tizennégy hónap alatt alig több mint száz ember tért vissza Magyarországra, holott már több mint félmillió magyar dolgozik külföldön.
    
Az LMP politikusa azt mondta: a fiatalokat versenyképes tudást biztosító oktatással, "a felsőoktatási tandíj eltörlésével", vagy például szociális bérlakásprogrammal lehetne hazacsábítani.
    
Kanász-Nagy Máté kijelentette: a magyar kormány félelmében kampányol Nagy-Britanniában a kilépés ellen, mert nem tudna mit kezdeni az onnan hazatérő százezrekkel.
    
A politikus felszólította a kabinetet: a külhoni magyarokhoz hasonlóan a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezőknek is adja meg a levélben szavazás jogát, ne vágja el az utolsó szálat, amely ezeket az embereket a hazájukhoz fűzi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását