2024. április 25. - Márk

Guzmics volt a leggyorsabb az EB-n

Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet a torna teljes mezőnyében a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.
2016. június 16. csütörtök 18:09 - HírExtra

    Az UEFA internetes oldalán a magyar-izlandi meccs felvezetésében szerda éjszaka hívta fel a figyelmet a sebességi lista első helyezettjére a honlap magyarokat kísérő tudósítója.
    
"Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról: Guzmics Richárd 31,6 kilométer/órás sebességet ért el egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában" - írta Matt Watson-Broughton.
    
Az európai szövetség honlapjának statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi Kolbeinn Sigthórsson egyaránt 32 kilométeres végsebességgel áll, s csak utánuk következik a sorban 31 kilométerrel a belga Divock Origi, az angol Raheem Sterling és a portugál Nani.
   
 A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között.
    
Az F csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását