2024. április 19. - Emma

Jön a költségvetés elfogadása

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be tavaszi ülésszakát, a képviselőknek a nyári szünet előtt huszonhat előterjesztésről, köztük a jövő évi költségvetésről kell dönteniük.
2016. június 12. vasárnap 11:03 - HírExtra

    Az ülésnap délelőtt 10 órakor a szlovén nemzetiségi szószóló felszólalásával kezdődik, Kissné Köles Erika a független Szlovén Köztársaság megalakulásának 25. évfordulójára emlékezik.
    A határozathozatalokat közvetlenül a napirend előtti felszólalások után tartja a Ház.

    Ekkor várható döntés az idei költségvetés módosításáról, továbbá a 2017-es büdzséről is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetési javaslat április végi benyújtásakor az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjének nevezte javaslatát, amely 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

    Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására, továbbá differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.

    Várhatóan széles konszenzus mellett hagyják majd jóvá a közéletből távozó Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének azon határozati javaslatát, amely a magyar érdekek védelmét erősítené a tervezett euroatlanti szabadkereskedelmi megállapodással szemben.

    Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz, valamint több kulturális és energetikai módosítást is megszavazhatnak.

    A határozathozatalokat követően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget a parlament tavaszi ülésszaka.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását