2024. március 29. - Auguszta

Környezeti katasztrófa a Ligetben

A Ligetvédők nevű civil mozgalom közlése szerint a budapesti városvezetés legalább kétezer fa kivágását tervezi a közeljövőben. Csák Gergely, a mozgalom aktivistája szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt újságíróknak azt mondta, a fakivágások környezeti katasztrófával érnek fel.
2016. június 8. szerda 11:20 - HírExtra

    A Fővárosi Közgyűlés két csoport csendes tiltakozása mellett kezdte meg munkáját. A Ligetvédők aktivistái egy "A belenyugvás a legnagyobb ellenségünk" feliratú molinót, a CivilZugló Egyesület képviselői pedig egy "Nem kellenek monstrumok a Városligetbe!" tartalmú transzparenst feszítettek ki az ülésterem két oldalán.     Csák Gergely elmondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy a Városligetben 600-800, a Római-parton 1100, az Orczy-kertben pedig 300 fát terveznek kivágni.
    
A Ligetvédők képviselői a közgyűlés ülését megelőzően a Városliget levegőjét tartalmazó befőttesüvegeket osztottak ki a képviselőknek. Csák Gergely elmondta, ezzel arra a tűrhetetlen helyzetre kívánják felhívni a figyelmet, hogy a főváros levegőjének romlása miatt egyre többen betegszenek és halnak meg Budapesten.  

    Várnai László, a CivilZugló Egyesület képviselője szintén újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett, korábban 20 ezer aláírást adtak át a fővárosnak arról, hogy az ott élők nem szeretnék a Városligetbe tervezett beruházást. Egy reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 75 százaléka nem akar új épületeket a ligetbe - emelte ki, majd hozzátette, 200 milliárd forintos építkezés helyett 1-2 milliárd forintból kellene rendbe tenni a parkot, fák kivágása helyett pedig a városból hiányzó növényeket kellene pótolni.

    Ezt követően Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselője arról beszélt, hogy az Orczy-kertbe tervezett beruházás és fakivágás ellen tiltakozó 400 aláírást adott át Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnoknak, a VIII. kerület polgármesterének, aki arról tájékoztatta, közmeghallgatást terveznek a beruházásról, ahol majd válaszokat kaphatnak a tiltakozók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását