2024. április 20. - Tivadar

Környezetszennyező beruházást támogat a kormány?

Az Együtt arra vár választ a nemzetgazdasági minisztertől, hogy miért élvez előnyöket a kormánynál a környezetszennyező kaposvári gumihulladék-feldolgozó beruházás, a várdai, környezetbarát biogázerőművel szemben.
2016. május 31. kedd 10:46 - HírExtra

    Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő kedden közleményben számolt be arról, hogy írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihályhoz, mert szerinte a két, egymástól 15 kilométer távolságra lévő beruházás közül a kormány a környezetszennyező üzem pártjára állt.

    Az Együtt politikusa szerint a hetven embernek munkát adó várdai beruházást magántőkéből, állami támogatás nélkül valósította meg egy vállalkozó, az üzemet azonban le kellett állítani, mivel a környező települési önkormányzatok tulajdonában lévő Kavíz Kft.-vel a tulajdonos nem tudott megállapodni a szennyvíziszap átvételéről.

    Ezzel szemben Kaposváron egy nagy nemzetközi cég gumihulladék-feldolgozót létesíthet, amelyet a kormány annak ellenére nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, hogy a beruházás rengeteg aggályt vetett fel a szakértők és a helyi lakosok körében, illetve az üzem környezetszennyező működéséről semmiféle érdemi helyi egyeztetés nem volt - írta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását