2024. március 29. - Auguszta

Hódít a sör a nőknél is

Megdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala. A Sör mi több legfrissebb, kizárólag nők körében végzett kutatása szerint ugyanis, a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat preferálják és tudatosan válogatnak a sörtípusok között.
2016. május 23. hétfő 12:44 - HírExtra
A Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.  A fotókiállítás a nagyközönségnek az Utolsó Sörfesztiválon mutatkozik be a Budai Várban

200 éve szinte kizárólag nők készítették a sört, így bátran állíthatjuk, a férfiak az egyik kedvenc italukat a nőknek köszönhetik. Arról nem is beszélve, hogy a sörfőzéshez csak a komló nőnemű tobozvirágát használják fel. Mindezek ellenére gyakori feltevés, hogy a sör a férfiak itala. A „Sör mi több” 2016 márciusában végzett közösségi kutatásából kiderült, a válaszadó hölgyek 77%-a különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört.

A közösségi kutatás során megkérdezett több mint 1300 nő közül 70% állítja, az ízvilág a legfontosabb, amikor sört választ. Minden korcsoportban, a fiataloktól az idősebbekig, a lager és pils típusok a legkedveltebbek. A sörfajták preferenciája ezen belül korosztályonként változik. A fiatalabb hölgyek gyakran választanak frissítő jellegű söröket, de a kutatás eredménye azt igazolja, hogy az évek múlásával a markánsabb ízeket keresik.

Az is kiderült, a válaszadók 41 százaléka számára fontos, hogy miből fogyasztanak sört. Nem meglepő módon pohárból isznak legszívesebben. „Minden sörtípushoz megtalálhatjuk azt a kecses pohárformát, amely bármely társaságban jól áll a női kézben és az ízek érvényesülését is elősegíti.”– mondta Salamon Zsófia a Magyar Sörgyártók Szövetségének titkára.

A kutatásból úgy tűnik, a hölgyek számára az ételek sörrel párosítása még mindig bizonytalan terep. Az egyes fogások mellé ritkábban kerül sör az asztalra. Épp ezért, a Sörszövetség jövőbeli tervei között olyan gasztronómiai továbbképző kurzus indítása is szerepel, ahol a háziasszonyok bátran kísérletezhetnek a sörös társításokkal.
Forrás: socialize
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását