2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Patikanap az Erkelben

Az országos patikanap előfutáraként az Erkel Színházban először rendezik meg a Patikanap’16 című eseményt május 29-én. Gyógyszerészek jelentős kedvezménnyel nézhetik meg a Sly című különleges előadást.
2016. május 21. szombat 08:18 - HírExtra
A címszerepben a könnyű műfajban óriási népszerűséget szerzett László Boldizsár látható, aki az utóbbi években az operairodalom tenor főszerepeiben megcsillogtatta operaénekesi kvalitásait is. Göttinger Pál rendezésében olyan szerepet énekel, amelyet a nemzetközi porondon Plácido Domingo és José Carreras is előadott.

A hazai közönség számára alig ismert szerző, Wolf-Ferrari, olasz anyától és német apától született, és sikeres vígoperáival vált híressé. A Sly azonban más: vígjátéknak indul, de szomorú tragédiába fordul át. A darabot a Shakespeare400+ Fesztivál egyik bemutatójaként tűzte műsorra az Opera – librettójának alapja a Makrancos hölgy c. Shakespeare-komédia prológjának Ravasz Kristóf-története. Egy londoni kocsma közkedvelt vendége, Christopher Sly költő egy alkalommal ájulásig issza magát,

Westmoreland grófja pedig úgy dönt, megviccelik a poétát: előkelő ruhába öltöztetik, a palotába viszik, és elhitetik vele, hogy ő maga a gróf, akiért szép „felesége”, Dolly imádkozik, hogy tíz évi álmából végre felébredjen. Valójában azonban a kegyetlen tréfa az, amiből Slynak eszmélnie kell...

A mű ősbemutatóját 1927-ben a milánói Scalában tartották, és német nyelvű változatát a II. világháborúig sokfelé bemutatták, többek közt Budapesten is. A Szegedi Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével május 29-én az Erkel Színházban látható a darab, amelyre az érdeklődők között a patikusok kedvezményes jegyet vásárolhatnak az első Patikanap égisze alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását