2024. április 19. - Emma

Zsákutcába visz ez a politika

Az LMP a gazdaságpolitika radikális irányváltását követeli, a kormányé ugyanis Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerint zsákutcába viszi az országot.
2016. május 17. kedd 12:23 - HírExtra

    A képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján az első negyedéves GDP-adatokat értékelve a hazai gazdaság, a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szorgalmazta, ugyanakkor a multik, azon belül az autóipar támogatásának csökkentését is. Emellett az állami "pénzcsapok elzárását" és az uniós források hatékony elosztását is követelte.

    Szerinte az olcsó munkaerő politikájával is szakítani kell, a vásárlóerő növelése ugyanis erősítené a gazdaságot.

    A kabinet függőségbe taszította a magyar gazdaságot - jelentette ki -, mert a GDP-növekedés szinte csak a multik teljesítményétől, az uniós támogatásoktól és a külföldön munkát vállalók hazautalt megtakarításaitól függ.

    Nehezményezte, hogy az első negyedéves GDP a tavalyi utolsó háromhavi adathoz képest csökkent, és az egy évvel korábbival összehasonlítva is csupán 0,9 százalékkal emelkedett. Kiemelte: sereghajtó lett az ország, ennél rosszabb növekedési mutatót ugyanis csak Görögország produkált az unióban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását