2024. március 19. - József, Bánk
Kedden újabb forgalomlassító taxis demonstráció volt Budapesten. Céljuk az Uber (és minden egyéb illegális személyszállítást végző sofőr) működésének betiltása. Gottlieb Géza a Hirextrának elmondta: ehhez nem új törvények, hanem a régiek betartatása is elég.
2016. május 4. szerda 13:23 - HírExtra

Gottlieb Géza, a demonstráció egyik szervezője a Hirextra megkeresésére elmondta, nem új törvényjavaslat elfogadása  a céljuk, hanem a meglévők betartatása. Úgy látja, a hatóságok egymásra mutogatnak, amikor a már meglévő törvényeket kellene betartani. Hozzátette, a kormánnyal való egyeztetéseik során ezt többször is világossá tették .

Hangsúlyozta, az illegális személyszállítást végző személyek autóiról le kellene venni a rendszámot, ki kell tiltani őket a forgalomból. Jelenleg az ilyen rendszámlevételek elenyészőek (információk szerint három ilyen történt három hónap alatt), ezzel szemben az elmúlt időszakban közel ezer taxisengedélyt vontak be.

Gottlieb világossá tette: akkor érik el a céljaikat, ha a törvények betartatása biztosított, ha a hatóságok az utcákon teszik a dolgukat.

Kérdésünkre azt is elmondta félreértés, hogy a Főtaxi nem vett részt a demonstráción. A helyes megfogalmazás, hogy a fuvarszervező cégek (ahová a 4500 fővárosi taxi 70-80 százaléka tartozik) nem tiltották meg a tagjaiknak a részvételt, viszont nem is támogatták.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását