2024. március 19. - József, Bánk

Kínába nyomul a KÜRT

Kínában terjeszkedik tovább a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2016. április 27. szerda 20:08 - HírExtra

    Az információbiztonsággal foglalkozó szervezet még tavaly írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a "kínai Szilícium-völgynek" is nevezett Invest Shenzhennel, ennek keretében már konkrét projektekről tárgyaltak az elmúlt hetekben.

     Márton Miklós, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese az MTI-nek telefonon elmondta: a kínai gyártók - mint például a Lenovo, a ZTE - részére a KÜRT Zrt. egyebek mellett kidolgozta adatgarancia elnevezésű szolgáltatását az adatmentés know-how-ra alapozva. A magyar cég ezzel vállalta, hogy hiba felmerülése esetén megmenti a gépeken található adatokat - fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette: az esetek több mint 80 százalékában sikeres az adatmentés, ami magas arány.  

    Úgy vélte, hogy az újabb ázsiai együttműködés elképesztő adatmentési piacot nyit, rövid időn belül akár a jelenlegi adatmentési bevétel 5-6-szorosa érhető el, kis költségnövekedés mellett. Példaként elmondta: a vállalat számításai szerint nagyságrendileg 100 ezer (25 dolláros áron történő) adatgarancia-eladás 2,5 millió dolláros bevételt és 20 százalékos költségemelkedést eredményezne, valamint 5 újabb mérnök felvételére lenne szükség.

    A terjeszkedéshez hosszútávon kapacitásbővítésre is szükség lehet, mivel ha például a Lenovo elad egymillió készüléket, amelyek közül akár egy százalék is meghibásodik, az 10 ezer esetet jelent a KÜRT-nek, ami majdnem háromszorosa a jelenlegi teljes európai kapacitásnak - fejtette ki, várható beruházási összeget azonban nem közölt.

    Az Igazságügyi Minisztérium honlapján található információk szerint a KÜRT Zrt. 2014-ben 1,18 milliárd forintos árbevételt ért el az előző évi 1,17 milliárd forintot követően. Adózott eredménye pedig a 2013-as 19 millióról 45 millió forintra nőtt egy év alatt. Márton Miklós elmondta, az előzetes adatok szerint 2015-ben az árbevétel 15-20 százalékkal emelkedett.     

    A KÜRT Zrt. 1989-ben alakult, adatmentési technológiája 2014-ben hungarikum lett, a cég átlagosan évi több mint 4000 sikeres adatmentést végez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását