2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az Új Nemzedék Központ (ÚNK) Közhasznú Nonprofit Kft. szerint több mint 3500 oldalnyi dokumentumot és mintegy 1,5 gigabájtnyi adatot bocsátottak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendelkezésére, a beadandó iratok egy része azonban károsodott, és emiatt a leadási határidő meghosszabbítását kérték a számvevőszéktől.
2016. március 3. csütörtök 10:44 - HírExtra

    A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hozzájuk 2015. szeptember 7-én érkezett, négy évre visszanyúló adatigénylésre reagálva kérték az ÁSZ főtitkárát: hosszabbítsa meg az adatszolgáltatásra adott "szűk határidőt". Erre azért volt szükség, mert az elmúlt négy évben többször is cserélődött a cég menedzsmentje. Emellett tavaly júniusban az iratok a jelenlegi székhelyre, egy fővárosi, Bajza utcai irodaházba kerültek, ahol egy részük az augusztus 17-ei felhőszakadás miatt károsodott, azonosíthatatlanná vált. Erről írásban tájékoztatták az ÁSZ-t - közölték.

    Hamis az az állítás, hogy a központ megtagadta az adatszolgáltatást, ezért nem adott át adatot - írták -, az igazság az, hogy az ÚNK több mint 3500 oldalnyi dokumentumot adott át elektronikus formában az ÁSZ ellenőreinek. Hozzátették: vállalták, hogy ha a sérült adatokat rekonstruálni tudják, további adatszolgáltatási kötelezettségüknek is maradéktalanul eleget tesznek. Az ÁSZ közleményével és jelentésével kapcsolatban a központ vezetősége kifogással fog élni - jelezték.
    A központ, ahogy eddig, a jövőben is együttműködik a hatóságokkal és áll minden vizsgálat elé - közölték.

    A központ az elmúlt két évben egyebek mellett 1100 rendhagyó osztályfőnöki órán, 1200 rendezvényen és az országosan működő 20 kontaktponton keresztül több mint százezer fiatalt ért el - írták.

    Az ÁSZ szerdán azt közölte, hogy az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevőszéki ellenőrzését, a cég ugyanis nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását