2018. április 23. - Béla

Népszavazás a földprivatizáció leállításáról?

Az LMP az állami földek értékesítésének megakadályozását pártpolitikai kérdéseken túlmutatónak tartja, ezért az ellenzéki párt is aláírásgyűjtésbe kezd, hogy segítse Gőgös Zoltán szocialista politikus népszavazási kezdeményezését.
2016. március 1. kedd 12:48 - HírExtra

    Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a három ellenzéki frakció abban mindig is egyetértett, hogy a földprivatizációval "a köztulajdon szétlopása történik", ami a magyar vidék szempontjából visszafordíthatatlan káros folyamat.  

    Az LMP szeretné, ha egy újabb kérdésre is válaszolna a társadalom: egyetért-e azzal, hogy a nagybirtokszerkezet visszaszorítása érdekében az Országgyűlés módosítsa a földforgalmi szabályozást, megfelezve a természetes személyek számára meghatározott birtokmaximumot a jelenlegi 300 hektárról 150-re.

    A politikus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert és családját hozza példaként arra, hogy ha valakinek több gyermeke van, a családi gazdasága akár az 1500 hektárt is elérheti.

    Sallai R. Benedek arra a kérdésre, miszerint mégsem szerződik az állam a mezőhegyei árverés nyertesével, kijelentette: "ez tipikus fideszes pofátlan húzás", mert míg saját érdekcsoportjuk számára hasonló helyzetben engedik a tulajdonszerzést, a politikailag nem hozzájuk kötődőnek megakadályozzák, hogy vállalkozása megerősítésével munkahelyeket tartson fenn.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön kire szavazna az országgyűlési választáson?
MSZP
Jobbik
Fidesz-Kdnp
Momentum
LMP
Európai Alternatíva Párt
DK
Kétfarkú Kutya Párt
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását