2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fogy a pénz

A fizetési mérleg decemberi többlete alig változott az előző havival összehasonlítva, az uniós átutalások jelentős megcsappanása miatt azonban a tőkemérleg 626 millió euróval kisebb, 175 millió euró többletet mutatott.
2016. február 15. hétfő 12:08 - HírExtra

    Az uniós tőketranszferek összege a kiugróan magas októberi 797 millió euróról 217 millióra apadt decemberben. A folyófizetési mérleg többlete 454 millió euró volt, alig 2 millióval alacsonyabb az előző havinál.

    Az áruforgalom többlete 243 millió euróval nőtt úgy, hogy a bevételek 838 eurós visszaesését az importkiadások visszaesése túlszárnyalta és 1,081 milliárddal alacsonyabb lett az októberi 6,81 milliárd eurónál. A szolgáltatások 345 millió eurós exporttöbblete 41 euróval zsugorodott az októberihez hasonlítva, de az idegenforgalmi többlet csak 1,5 millióval csökkent és decemberben is megközelítette a 254 millió eurót.

    A külföldi befektetések után hazautalt jövedelmek 716 millió eurós összege 26 millióval nőtt az októberihez képest, de a működőtőke befektetésekből eredő profitrepatriálás csak alig 7 millió euróval nőtt és 547 millió eurót tett ki - derül ki az MNB hétfőn közzétett adataiból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását